Är det flyttdags?

Är det dags att flytta? Många passar på att flytta under sommaren och semestern. Det är ingen dum idé. Har du en månad på dig att flytta, packa upp och komma i ordning hinner du antagligen med det tills det är dags för att vardag, arbete, skola och förpliktelser börjar på nytt.

Vad måste du göra vid en flytt?

  1. Packning av alla saker och att ta isär alla möbler som går att ta isär.
  2. Skaffa flyttlådor till allt som ska bäras och flyttas från den gamla bostaden till den nya.
  3. Boka en flyttbil (och eventuellt en chaufför). Det brukar alltid vara ont om tider att boka en flyttbil. Så att göra det så snart du bara vet vilket inflyttningsdatum du har är det allra bästa. Då vet du att du kan flytta när det blir fritt att flytta in i den nya bostaden.
  4. Fråga om hjälp av släkt och vänner, grannar och alla som har 2 armar att bära alla sakerna. Om du har starka vänner är det alltid bäst att fråga dem som ser ut att ha stora muskler. Kom bara ihåg att om de ställer upp för dig så blir du tvungen att ställa upp för dem när de sedan behöver hjälp, annars får du bara hjälp en gång och sedan aldrig fler gånger.
  5. När alla saker är på plats och flyttbilen har körts tillbaka, är det bara att packa upp alla sakerna. Var ska alla möbler stå?Det bästa är att få en skiss över hur lägenheten ser ut och bestämma var möblerna ska vara, så slipper du flytta på alla möbler senare.

Anlita flyttfirma

Eller så anlitar du en flyttfirma som tar hand om allt detta åt dig. Många flyttfirmor kan ibland göra allt åt dig, eller så gör de bara en del av detta åt dig. På så vis kan du bestämma vad du själv kan tänka dig att göra. Du påverkar priset och du påverkar hur trött du blir av flytten. De flesta anlitar en flyttfirma som också erbjuder flyttstädning. Då slipper du oroa dig över att få någon anmärkning på flyttstädningen. Och det viktigaste är att anlita en flytt- eller städfirma som erbjuder flyttstädning i enlighet med Mäklarsamfundets riktlinjer för en flyttstädning.