Är du driven företagare?

Gillar du företagande? Kanske ditt driv är att få in intäkter till ditt företag? Är du en businesseperson kanske du går igång av att få in mer på bankkontot? Då är du en driven person, många går igång på olika saker, vissa är engagerade i sitt arbete och vill se det växa. Kanske du anställer säljare som är duktiga på att sälja din produkt eller tjänst? Om du får tag i duktiga säljare, är du verkligen att gratulera. Ditt företag kanske växer nu.

Alla bolag måste hålla bokföring för sitt företag

Enligt lagen måste alla företag föra sin egen bokföring, deklarera sin inkomst och betala skatt och moms. När du har anställda måste du även betala arbetsgivaravgift för alla dina anställda. Har du många anställda blir det till sist ett stort arbete för dig att föra all bokföring, hålla koll på alla inbetalningar, betala alla löner och till sist hinner du inte med annat än just detta. Antingen anställer du någon som gör det åt dig, eller så anlitar du ett externt företag som tar hand om allt detta åt dig.

Överlåta bokföringen åt någon annan

Det finns en del företag som gör det åt andra. Det viktiga är att du ska kunna ha full kontroll på din bokföring, även om andra gör det åt dig. För det finns fula fiskar där ute som inte har några betänkligheter att plocka in pengar i sin egen ficka. Får du inte full insyn i vad som händer i din bokföring, bör du dra öronen åt dig. Det är mycket viktigt att det är ett transparent bolag som är villig att visa allt som de gör med dina pengar. Hittar du ett sådant bolag, så är allt lugnt. Många har inloggningar för sina kunder. Det är bra för att kunderna ska kunna logga in när som helst och kunna kontrollera vad som händer med din ekonomi. Läs mer här om ett transparent bolag: kam.nu/.