Behöver du få tag i en totalentreprenör?

totalentreprenad i Farsta

Behöver du bygga Attefallshus, Friggebod eller renovera villa eller radhuset i Farsta, södra Stockholm? Om du inte vet hur man ska gå till väga, till exempel vilka hantverkare som krävs för att bygga Attefallshuset eller villarenoveringen så kan du anlita någon byggfirma som specifikt erbjuder totalentreprenad. Varför är det så viktigt då? Jo, en firma som erbjuder totalentreprenad tar på sig att göra allt det där som du tycker är svårt; de anlitar rätta hantverkare och vet i vilket skede som de ska komma in i bygget.

Det gör en totalentreprenör

De tar fram rätt ritningar och visar dig förslag på hur Attefallshuset, Friggeboden eller hur renoveringen av huset ska ske. Sedan kan de även ta hand om pappersarbetet åt dig, så som bygglov (för Attefallshus och Friggebod krävs inget bygglov, inte heller för en inomhusrenovering). Bygglov krävs om du ska renovera fasaden på något sätt som det inte var förut, till exempel måla det i en annan färg eller ska lägga på nytt material på fasaden.
Det är väldigt tryggt att anlita en totalentreprenör. De tar hand om det mesta som rör bygget och renoveringen. En totalentreprenör kan även ta hand om tomten, och ge förslag på förbättringar på tomten.

Det är skillnad på rot avdrag och rut avdrag

Rot avdrag har du som är privatperson och villaägare, eller radhusägare rätt att göra för renoveringsarbetet utomhus eller inomhus, även för tillbyggnad, men inte för Attefallshuset eller Friggeboden. De anses nämligen inte vara renoveringar. Rut avdraget får du göra för trädgårdsarbete, men inte stenläggning eller om du vill anlägga en ny mur i trädgården. Så det gäller att se upp med dessa olika avdrag. Däremot är båda giltiga för arbetskostnaden med upp till 50 000/år, eller som mest en tredjedel av arbetskostnaden. Det är väldigt bra sätt att få ner arbetskostnaderna som kan vara omfattande. Vissa hantverkare drar av rot, eller rut avdraget åt dig om du ber om det.