Låna för renovering av villan

Har du behov av takläggning på din villa eller ditt radhus och bor i Stockholm? Att lägga ett nytt tak eller renovera taket kan kosta en hel del. Den som inte regelbundet sparar sin inkomst till renoveringar av sitt hus, eller radhus, kan behöva låna pengar för att renovera taket eller lägga ett nytt tak. Det är i så fall viktigt att alltid välja en lånegivare som inte har hutlöst höga räntor. Många snabblåneföretag har hemska räntor. I allra värsta fall så kan man råka ut för att betala 500% mer för ett lån, och något sådant är det aldrig värt. Det du skulle kunna titta efter, det är att gå till den bank, där du har ditt huslån och fråga om du kan låna till en renovering av taket. Här förklarar vi varför det är en bra idé.

Banken är ägaren av ditt hus

Ska man hårddra det hela, så är det inte du som äger ditt hus, om du måste låna till husköpet. I princip är det banken som äger ditt hus. Och du är egentligen bara den som ”hyr” huset av banken. Du får betala för hela husets renovering, till- eller ombyggnader. Du är förvaltaren av huset, men fortfarande är det banken som ”äger” huset så länge som du måste låna till huset. Den dagen som du har betalat hela lånet är det du som är ägare till huset. Av den anledningen är det ingen dum idé att låna av banken när du behöver renovera taket eller andra delar av huset. Banken är ju angelägen om att huset som du bor i och tar hand om, är bra, blir ordentligt omskött och kan vara positiva till att låna ut pengar för din takrenovering. Därför kan det alltid vara bra för dig att odla goda relationer till din bank, det vill säga, alltid betala räntor och amorteringar i tid.

Takläggaren kan bidra till finansiering

Det är många takläggare som kan bidra till finansieringen av deras tjänster. Många takläggare känner till att det kan bli svårt för husägare att ha råd med en takrenovering, och är de angelägna om att ändå få in jobb, så kan det hända att de i sin tur har ett bra upplägg med någon finansiell aktör som kan tänka sig att låna ut pengar till takläggarens kunder. Det kan ju hända att takläggaren har förhandlat sig fram till bra villkor med någon betaltjänst så att deras kunder alltid får råd med att sköta om sitt hus. Som potentiell uppdragsgivare (du) lönar det sig verkligen att alltid kontrollera om det finns en takläggare som kan erbjuda lån med bra villkor. Lycka till!